Over DelAgan

Over DelAgan

Mijn passie voor alles uit een vervlogen tijdperk ontplooide zich al tijdens mijn kinderjaren… Een tijdje in Egypte wonen heeft daar iets mee te maken ! Ik ben in de ban geraakt van het idee dat historische objecten, kunstvoorwerpen en monumenten in feite getuigen zijn van ons verleden die de loop der tijden hebben overleefd. Deze moeten gekoesterd worden, gewaardeerd, bestudeerd en vooral beschermd worden voor het genot van de toekomstige generaties.

 

De studierichting archeologie was dus de meest voor de hand liggende keuze! Mijn professionele loopbaan heeft me lange tijd geleid naar geheel andere domeinen, maar nu volg ik volop weer mijn interesses en passie op. Ik heb semi-privé antiek restauratielessen gevolgd die gegeven werden door een restaurateur die, onder andere, gewerkt heeft voor het Louvre museum. Momenteel volg ik een vierjarige cursus Antiek & Kunstgeschiedenis.

 

DelAgan is opgericht in 2018. Ik koop voorwerpen en meubels uit diverse bronnen (antiekmarkten, particulieren, veilingen, etc.) in de hoop dat ze anderen op hun beurt kunnen bekoren. Het meubilair is eventueel gerestaureerd of opgesmukt om te beantwoorden aan een meer moderne smaak, maar dit laatste enkel als het niet gaat om een waardevol historisch testament dat als zodanig behandeld moet worden (deze met een laagje latex verf bedekken is ronduit crimineel!).

 

 

Identiteitsgegevens:

DelAgan is eigendom van en wordt beheerd door:       An Devriese

Geregistreerd bedrijfsadres:                                         Clos de la Pergola 7 - 1332 Genval -  België

Ondernemingsnummer:                                                806804032

                                                                                      Kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. Btw niet toepasselijk

Telefoon nummer:                                                         0470/454946 (via buitenland: +32 470 454946)

E-mail:                                                                           info@delagan.com